Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Huka er på vägarna, Lilla Hjärtat ska ut och cykla

Lilla Hjärtat är bäst på allt. Han kan både simma, är starkast i världen och slår fotbollen hårdast av alla. Lägg därtill till att han nu kan läsa och skriva helt obehindrat.

Enligt honom själv.

Jag gillar hans självförtroende. Önskar jag kunde få honom att spilla av lite på mig i ny och nä. Det finns dock baksidor på myntet.

Han tror på det tills han har prövat. När han inte kan redan första gången lägger han av och ned.

Så var det när han skulle cykla. Som fyraåring tiggde och bad han om en cykel. Han skulle minsann cykla runt hela byn på ett nafs och alla skulle kolla in bara honom. Vem var vi att förneka honom detta? På hans femårsdag stod en vinröd cykel och väntade på honom.

Han kastade på sig hjälmen i samma rörelse som han kom upp i sadeln. Han hann inte ens trampa ordentligt ned förrän han ramlade åt sidan.

Sedan den dagen har han inte satt sig upp på en cykel. Jag kan cykla så varför gör det, är hans försvar. Istället ville han ha en sparkcykel, för han är minsann asasnabb på att sparka. Det fick han inte. Inte förrän han kunde cykla.

Igår kom vi hem från Hdalen. Här i Studentstaden hade snön smält undan förvånansvärt fort. För att ha något att göra fick vi ut cyklarna ur garaget. Även om Lilla Hjärtat inte ville cykla så var det dags för Sötnosen att svinga sig upp i sadeln.

Jag lovar er, det tog fem sekunder, sedan kunde Lilla Hjärtat både cykla rakt fram, svänga och bromsa. Visserligen stod det vid ett tillfälle en brevlåda lite så där i vägen, men det gick bra. Hotet om att lillasyster skulle kunna cykla före honom var allt som behövdes för att riva ned stoltheten.

Idag, efter dagis, är planen att han ska cykla runt hela byn. För han kan det. Han är nämligen snabbast och vet ni vad? Han är också bäst på att svänga. Och det gör inte ens ont när han ramlar. Fast det är klart, han ramlar ju inte. Det är för sådana som inte kan cykla. Och det kan ju han. Och det har han kunnat läääänge.

Så om ni har planer på att bege er ut i närområdet ikväll ber jag er att se upp för ett blått streck på en röd cykel med orange vimpel. Det kan mycket väl vara sonen som övar till nästa OS.

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “Huka er på vägarna, Lilla Hjärtat ska ut och cykla

  1. nelevi on said:

    Gillar! Verkligen gillar! Hotet om lillasyster ;-). Hoppas bara att han inte gor som vara pojkar, en forlorade en tand nar han ramlade, den andra behovde 6 tradar pa kinden… Lycka till!

    • Uff! Jag säger då det, cykla är farligt men oj vad roligt. Jag är helt hundra på att Lilla Hjärtat kommer förlora en hel del tänder och få massor av skrubbsår. Han har liksom också den talangen. Så länge de överlever får man väl låta de cykla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: