Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Kloka uttalanden om att hitta tid

I dagens gästinlägg på Debutantbloggen skriver Joakim Zander väldigt väldigt klokt om att hitta tid till skrivandet. Fast vi alla har dagarna uppfyllda av just vardagen så ska det skrivas. Det måste skrivas.

Direkt saxat säger han det så här:

Svaret är att det alltid finns tid. Det finns midnatt och fem på morgonen. Det finns pendling in till jobbet, lunchraster, flygplatser, tåg och hotellrum. Det finns de där timmarna när du ligger nära, nära din lilla dotter alldeles tyst och väntar på att hon ska somna och allt du kan göra är att låta tankarna flyga.

Egentligen är det enkelt. Det handlar om att gå upp när klockan ringer alldeles för tidigt. Det handlar om att stanna uppe när alla går och lägger sig. Det handlar om att låta disciplinen leda till beroende. Att få de dagliga tusen orden att inte kännas som en bestraffning, men som en belöning. Det handlar om att bara mata ned texten. Dag ut och dag in. Att skita i hur det blir. Att tänka att du alltid kan skriva om. Att allting alltid kan göras bättre. Och att inte fastna i den tanken.

Och det handlar mer än någonting annat om att drömma. Att drömma om nästa kapitel, nästa scen. Att drömma om hur det kommer kännas när du är klar. Att drömma den allra avlägsnaste drömmen: Tänk om någon faktiskt skulle vilja publicera det här? Och när du väl börjar tro på den drömmen, då är tiden ditt minsta problem.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: