Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Tankar runt magsjuka

De flesta vet nog hur det är. Man ligger där i sängen och kan inget annat. Man kan inte röra sig, inte röra ögonen, inte lyssna på radio. Ingenting. Det enda man fokuserar på är tiden då man sist kräktes och när i … det är dags igen.

Efter ett visst antal besök på toaletten faller man i sömn och sover som en död. Bara för att vakna upp och inse att man faktiskt mår hyfsat. Lite seg, men magen har slutat åka berg och dal-bana och man kan faktiskt röra på fingrarna utan att det resulterar i ovälkommet besök.

Det är då huvudvärken slår till. Och det slår till massivt och på alla fronter.

Naturligtvis handlar huvudvärken om två saker.

1. Mat och vätskebrist. Man har inte lust att äta men det är bara att tanka på. Direkt blir det okej att dricka cola även fast det är vardag.

2. Kaffebrist. Jag skulle misstänka att det är den stora boven i dramat. Kaffe är man som allra minst sugen på. Allra minst! Som den drogmissbrukare man är släpar man sig upp ur sängen (ja, Mr Underbar låg däckad. Även jag insåg att det inte var läge att väcka honom för att han skulle göra kaffe till mig), kokar sig en kopp kaffe och sippar i sig ett par klunkar. Det är inte gott och magen leker hiss igen, men det gör under till huvudvärken.

Barnen slipper den plågan i alla fall. Eftersom Lilleman nog förknippat mat med kräk så har han helt slutat att äta. Samma med Sötnosen. Idag åkte vi in till ICA så de fick peka. Och de pekade friskt. Jag kan meddela att till mellanmål blidde det hallonkräm (ingen åt upp), till lunch ska vi äta sparrissoppa och sedan pannkakor. Till mellis blir det nyponsoppa med kex (och cola för de vuxna). Till middag blir det korv och melon till efterrätt.

Inte helt enligt kostcirkeln och verkligen inte på en måndag, men hej, vad gör man inte för att barnen ska få upp deras energinivå och tanka upp vätskebalansen.

Även om det betydde att jag betalade för min sockerkundvagn med huvudet dolt under vinterjackan…

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “Tankar runt magsjuka

  1. Veronica on said:

    Hur mår ni??

    • Lilla Hjärtat är fortfarande sjuk, fast på klar bättringsväg. Idag ska han hänga med på tenta i en timme med mig och sedan en timme föreläsning med Mr Underbar. Härligt att vara småbarnsförälder… Vi skulle ha tänkt på en plan B när vi smittade ned mormor…

  2. Ha ha, underbart inlägg! Du slår huvudet på spiken verkligen 🙂
    Hoppas nu kryat på er nu, magsjuka är verkligen hemskt. Hoppas nu får vara friska i helgen och ha lite familjemys utan att behöva ränna till toaletten hela tiden.

    • Tack! Lilla Hjärtat är fortfarande sjuk, men den där smittfriadagen liksom. Samtidigt som han är väldigt rastlös och hungrig hela tiden. Vilken kombo… Ha en skön helg själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: