Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Sötnosens Hjärtebelöning

Efter en totalt kaotisk sommar så lade sig ron en aning då vi införde ett Hjärtesystemet. Varje kväll sätter vi oss ned med två dagböcker. Går igenom dagen, pratar om vad som var bra och vad som var mindre bra. Delar ut hjärtan om man inte har fått två varningar under dagen. Barnen är helt införstådda med vad som krävs för att få hjärtan och när ett hjärta kan ryka.

De har själva satt upp belöningssystemet. Sötnosen kom upp i tio hjärtan häromdagen. Det betydde en timmes egentid med vald förälder. Utan syskon. Bara Sötnosen och vald förälder.

Hon valde mig.

Som aktivitet valde hon en lång cykeltur och sedan spela fotboll. Fika förstås. Det är viktig.

Så vi sände iväg killarna på orienteringstävling, letade fram cykeln och insåg att den skulle pumpas. Bara för att hitta en trasig pump. Sötnosen tog saken i egna händer och stegade hem till grannen som beredvilligt (klockan 8.30 en söndag) kom med en pump.

Iväg kom vi. Cyklade och pratade. Såg hästar och får. Ropade åt bilarna och log in i fartvinden. Efter cirka sex kilometer (så långt att det fick Sötnosen att utbrista ”Nu är vi snart i Australien”) hittade vi en väldigt schysst fotbollsplan, mitt ute i obygden. Där stannade vi till för att fika på en bänk i den svaga osäkra solen. Och sedan spelade vi fotboll för allt vad tygeln höll. Jag var tydligen ledaren och hon stjärnan i laget. Fungerade fint. Många mål blev det tills hon utmattad föll ned på gräsmattan och krävde mera kex.

Sedan cyklade vi hem igen. Otroligt nöjda med dagen.

I dag är det Lilla Hjärtats tur. Han har valt mig. Han önskade sig en springtur i löpspåret samt fika på en sten. Så det blir på att spänna på sig ryggsäcken och knyta skorna idag efter middagen.

Aktiva barn man har.. Underbara barn har man!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: