Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Otrevliga påhoppet fortsätter

Minns ni inlägget för ett par dagar sedan då en författare kritiserade en bloggare för hennes recension av hans självbiografi?

Nu tar Norsteds avstånd från uttalandet.

Igen, får man säga vad som helst, hur som helst? Skäms man inte?

Här i Byn har vi en gemensam Facebooksida. Fungerar lite som köp/sälj och när börjar midsommarfirandet, typ. För inte så länge sedan gick en person in och frågade var hon kunde slänga sina hundbajspåsar då det inte finns så många soptunnor uppsatta. Inlägget fick runt 60 kommentarer på cirka en timme. Jag tror det var redan tredje kommentaren som drog det till att det var nog samma personer som hade hand om soptunnorna som också hade hand om snöröjningen.

Sedan fick de stackars snöröjarna sig en ordentlig omgång. Det var ord som idioter, svordomar och könsord. Allt publicerat med namn på den som kommenterade. Även bild i vissa fall. Allt i en By som består av runt 1000 personer. Naturligtvis ledde det påhoppet vidare till andra påhopp av det grövsta laget. Inget handlade om soptunnor. Alla var vuxna människor som lever och verkar bredvid varandra.

Visst, fint att det inte var anonymt. Men herre gud! Får man säga och bete sig hur som helst? Finns det ingen stopp-knapp hos folk? Har de ingen känsla för vad de vill lära vidare till sina barn? Att ens granne kanske kände snöröjarna som fick sig en känga och nu vill grannen inte längre låna ut hammaren/socker/gräsklipparen.

Det hela slutade med att det kallades till årsmöte där detta beteende, hur att vara på sociala medier, skulle diskuteras.

Bland vuxna människor!! Jag vet, jag borde inte bli förvånad eller bestört, men det blir jag. Verkligen!

Igen, skämmes ta mig tusan!

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: