Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Utmaningssvaren, äntligen!

Det går inte direkt fort när jag ska svara på dessa utmaningar. Vill bara säga, det är inte meningen. Det bara blir så… Funderar för mycket och ändrar en del, kan man säga…

Denna gång kom utmaningen från Malin. Hoppas hon godtar svaren! 🙂

1. Tre böcker i din boksamling som du gärna skulle ge bort? Jag gillar verkligen att ge bort böcker. Faktum är att det är min favoritgebortpresent när man ska på middag. Problemet är bara att jag blir lite sur ifall de redan läst boken, och inte gillar den… Ska det vara tre favoriter blir det nog till Boktjuven, High Fidelity och Sarahs nyckel.

2. Vilken bok har den vackraste titeln? Här har jag verkligen funderat en del. Det första som kom för mig var ”Väk med pusten” så jag får svara det. För ärligt talat, vem vill inte bli väk med pusten och inte skämmas ett dugg över det!

3. Vilken bokfilmatisering tycker du har varit mest lyckad? Ja, det har jag ju skrivit ett inlägg om. Som skapade en del kommenterar, vilket ju alltid är trevligt. Så här i skrivandes fart säger jag High Fidelity. Den blev bra fast boken är så överdrivet väldigt bra.

4. Vilken bokfilmatisering tycker du har varit minst lyckad? Jag är ju väldigt snäll i alla lägen. Hittar oftast något jag gillar i alla filmer eller böcker. Verkligen lite trist så där. Så jag drar nog till med Twilightfilmerna för jag tyckte de var så trånande och långsamma.

5. Läser du övervägande svenska eller utländska författare? Totalt blandat. Läser mycket och väldigt varierande. Och gärna danska böcker på danska för att hålla språket vid liv och för att översättningen inte ska förstöra så mycket.

6. Hur många böcker läste du ungefär förra året? Jag läser cirka en bok i veckan. Do the math!

7. Dina tre favoritförfattare? Ken Follett, Astrid Lindgren och Nick Hornby

8. Om du var tvungen att läsa in en ljudbok, vilken skulle du välja och varför? Jag skulle inte kunna läsa in deckare för det blir för splattigt. Inte heller romantiska böcker för det blir för kladdigt. Barnböcker skulle inte gå för jag är inte bra på att förställa rösten. Då blir det väl bara relationsdrama kvar, typ.

9. Vilken bok är den som du rekommenderat allra mest till andra? Oj, svårt. Det är så otroligt beroende på tid och humör. Jag får gå på High Fidelity igen.

10. Om du skulle skriva en bok om din relation till böcker, vilken titel skulle den boken ha? Boken, så gjorde jag den bättre.

11. Vilken bok har fått dig att känna mest? En underbar torsdag med Steinbeck.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: