Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Pepparkakstvillingarna

Vi har pepparkakor i vår utställning när vi är på möte. Brukar tilldra lite uppmärksamhet från de flesta håll.

I går dukade vi glatt fram våra Kung Oscar (mina klara favoriter i pepparkaksland) och log mot förbipasserande. En mor med ett tvillingbarn kom förbi. Hon förmanade strängt barnen att be om lov att få ta en kaka. Naturligtvis fick deras knubbiga händer sträcka sig upp på vår disk och ta en kaka. Lika strängt förmanade hon dem att säga tack. På polska så klart, vi gissade oss till att det var så mammor över hela världen pratar med deras barn om.

De gick och satte sig en bit bort och pratade med andra deltagare. Då började rejsandet. Ena tvillingen satte sikte på vårt bord, trummade iväg på sina korta små två-årsben och ryckte till sig en kaka med stort leende. Naturligtvis skulle storebror ha en kaka också och trumslagen ekade över konferenshallen.

Först var det sött, men när både kaka nummer tre, fyra och fem bytt ägare (gånger två, brorsan ska ju också ha, och en gång även farfar) var det inte lika roligt längre. Kollegan försökte säga till barnen att nu var det nog nog. Att man blev dålig i magen av för många pepparkakor. Det var ju bara det där med polska. Vi är ju inte så bra på det. Och de hade inte direkt slipat på svenskan. Än mindre engelskan.

Alltmedan modern satt leende en bit bort och såg på.

Är det okej? Får man tömma ett helt kakfat som liten? Ska vi betrakta det som sött? Jag blir lite ambivalent där. Jag vet att mina barn skulle självklart få ta en kaka när vi passerade. Möjligt skulle jag tänka att de fick sig en påtår, men sedan är det stopp. Både för sockerchockens skull och för respektens skull. Artigheten mot de andra liksom.

Hur tänker ni?

 

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pepparkakstvillingarna

  1. nelevi on said:

    Samma har, Eva, mina barn far ta en kaka, kanske tva, men det racker. Skulle bli valdigt ‘annoyed’ av en mor som lat sina barn tomma hela fatet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: