Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Blöjtips, tack!

I ett oaktat ögonblick bestämdes det att Sötnosen, tre år gammal, skulle bli fri sin blöja på natten. Jag tycker verkligen att blöja är på många sätt ett bra påhitt. Man behöver inte panikspringa in i en butik och tigga om att få låna personaltoaletten, man behöver inte stanna till på motorvägen eller bädda om i sängen klockan sent på natten.

Nu ska hon helt enkelt bara bli av med den där blöjan på natten. Det går allt annat än bra. Faktiskt väldigt dåligt. Det är inte bara en gång på natten det bäddas om. Vi har för tillfället ett antal madrasser som står på genomluftning på dagarna.

Sötnosen tar det hela väldigt lugnt. Kissar på sig och sover vidare liksom.

Det känns som om vi har provat det mesta nu. Ställer klockan för att gå upp och sätta henne på toaletten, plastunderdrag. Allt jag kan komma på.

Så, vad kan vi göra? Hur kan vi hjälpa henne genom detta? Tips? Hon har ju själv sagt att hon är en stor flicka nu så hon ska minsann inte ha blöja. Med andra ord, inte läge att gå tillbaka ett steg i utvecklingen.

Hjälp oss nu!

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Blöjtips, tack!

  1. nelevi on said:

    Har finns det speciella ‘nattbyxor’ (blojor) for ‘stora’ barn. Ser inte alls ut som en bloja (fina farger), men det fynkar detsamma. Aven da hon tycker att hon ar redo, sa verkar hon inte riktigt vara det. Ibland ska man lyssna pa kroppen, och inte bara pa hjarnan, kanske?

    • Du har helt rätt. Hon verkar så stor men är så liten… I morse (efter två kissningar i natt) tog vi ett litet snack, Sötnosen och jag. Hon vill inte tillbaka till blöja men kan tänka sig en nattblöja… Logik liksom, men jag säger inget utan kommer proppa in ungarna i bilen efter dagis och köpa in sådana. Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: