Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Hur har Lova det då?

Ja, nu är hon hemma i Sverige med sitt gipsade ben. Mår hon bra? Nope. Kanske inte så svårt att räkna ut…

När Lova satte nyckel i lägenhetsdörren kände hon hur trött hon var efter arbetsdagen. Det var som om en extra tyngd hade lagts i hennes ärmar och byxben under dagen. Arbetsplatsen hade blivit glada när hon återvände tidigare än planerat. Det kunde hon lätt förstå då hon direkt blivit inkastad i en härva av biverkningsrapporter från deras nyaste läkemedel. Visst hade det pratats bakom hennes rygg en hel del den första tiden. Det kunde Lova förstå. Det skulle hon nog själv göra ifall en arbetskollega oväntat kommit tillbaka efter ett avbrutet bröllop. Lova hade svarat vänligt men kort på alla direkta frågor och sedan hållit sig fullt upptagen vid sitt skrivbord.

Från början tyckte Lova att det var skönt att arbeta mycket och länge. Det höll tankarna under kontroll, men nu började hon känna hur sliten hon var. Om jag bara fick sova ett par timmar, tänkte hon och vred om nyckeln.

Lova hade dykt upp på trappen lagom till middagstid hemma hos hennes föräldrar. De hade gapat vid åsynen av både henne och hennes kryckor. Med påklistrade leenden hade Lova underhållit dem med historien från Australien medan hon kämpat att få ned en potatisbit med sallad till. Den rödstekta biffen petade hon åt sidan och skyllde på jetlagen. Planen var att bo i sitt barndomsrum hemma hos föräldrarna. Efter redan ett par dagar hade det blivit påfrestande, då de ständigt var på henne om att försonas med Niklas. Lova visste hur högt de dyrkade honom, men tanken på att försöka bli tillsammans igen med mannen som lämnade henne vid altaret var helt befängd.

Efter att gått och gruvat sig ett par dagar i Sverige hade hon till slut tagit mod till sig och ringt till Niklas. Hon behövde sin del av pengarna från lägenheten för att köpa sig ett eget hem. Det fanns även en del praktiska detaljer att reda ut efter det avbrutna bröllopet. Hon hade funderat över vad han hade gjort med alla bröllopspresenter. Hade han skickat tillbaka dem oöppnade eller behållit dem? När hade han krupit fram ur sitt gömställe och mött deras gäster? Vad hade han sagt?

Samtalet hade varit lika stelt och stapplande som Lova kände sig. Om hon hade ringt till Niklas medan hon och Chris fortfarande var ett par skulle samtalet varit enklare. Hon hade haft Chris famn att sjunka in i efter ett sådant samtal. En famn som gav kraft och energi tillbaka. En famn som behövde henne lika mycket som hon den.

Nu var hon hela tiden smärtsamt medveten om att två viktiga personer i hennes liv hade svikit henne under kort tid. Under telefonsamtalet med Niklas hade hon haft svårt att skilja på ilskan och besvikelsen mellan de två männen och hon hade frustrerat slängt på luren mitt i en mening. Senare samma vecka hade dock Niklas sökt upp henne i föräldrahemmet. När moderns närvaro blev för mycket för Lova hade hon tagit sin jacka och gått ut. Under en lång promenad i vårregnet hade de pratat om deras förhållande och kunnat hålla sig från hårda ord och missförstånd. 

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Hur har Lova det då?

  1. Aha, det har hänt endel sedan sist jag läste märker jag. Spännande! Men kan man ta en promenad i regnet med gipsat ben? 😉

    • Varför inte? Måste man sitta inne när det regnar? Har hon inte byxor över?
      Hehe, det är alltid vettigt att låta andra läsa kan jag märka.
      Ja, det har hänt en del sedan du läste ”skalet”. Mera dialog och mera tillbakablickar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: