Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Svin eller stackare? Offer eller bödel?

Chris dissade Lova och hon drog hem till Sverige. Mår han bra nu? Knappast. Ganska ruttet faktiskt.

Solen första morgonstrålar väckte Chris där han låg tvärs över sängen, fortfarande med både kläder och skor på sig. Han stönade högt och med händerna framför ögonen försökte han stänga ute ljuset och försökte somna om, men huvudvärken drev honom upp ur sängen. Vägen till badrummet kändes längre än vanligt och någon hade placerat om en vägg under natten. Väl där skakade han ut smärtstillande tabletter i sin hand och svalde utan vatten. Toalettlocket knakade betänkligt när han sjönk ned då illamående sköljde över honom. Han försökte fånga tankarna i flykten om vad som skett kvällen innan. Med ett ryck på axlarna insåg han att han egentligen inte brydde sig. Det enda han ville ha nu var en varm lång dusch.

“Jaså, du är hemma”, hörde han Fred säga när han stod inne i duschkabinen. Fred slog upp toalettlocket och lät sitt vatten strila ned.

“Kan man inte få duscha ifred?” svarade Chris grinigt.

”Nej” kom snabbt till svar. Tätt följt av, ”om det inte passar går det bra att flytta. Du är ändå aldrig här!”

Chris stod tyst i strålarna och undrade kort hur deras vänskap kunde sluta så här. När tankarna om hans beteende kom tillbaka, slöt han ögonen, suckade tungt och stängde dörren om det förflutna och sin framtid.

Han saknade Lova varje minut, varje sekund och alltid när han andades, men nu var hon borta. Det han hade gjort mot henne var oförlåtligt. Han hade gett henne sitt löfte, men det fanns ingen annan utväg än att släppa henne. Även om det betydde undergången för honom. På sista tiden hade tankar börjat tränga sig på ifall han verkligen hade handlat rätt, men han sköt envist bort dem.

Nyduschad och med nya kläder klev han barfota in i köket där Fred stod vid kaffemaskinen.

“Det angår visserligen inte mig, men jag förstår inte hur du ska klara dig att festa på nätterna och sedan jobba hela dagarna. Det har pågått i en månad nu”, sade Fred med ryggen mot honom.

“Du har rätt. Det angår inte dig”, snäste Chris och öppnade kylskåpet, men stängde det snabbt igen då det vände sig i magen på honom. ”Så länge jag sköter mig jobb ser jag inget fel i att ha det lite roligt.”

“Men har du roligt då?” frågade Fred och räckte honom en ångande kopp kaffe, som Chris tog emot med en nick till tack. ”Du liknar inte en som skrattar väldigt mycket”, fortsatte han och betraktade Chris ansikte, som pryddes av svarta ringar under ögonen, glåmig blek hy och ständigt sur uppsyn.

“Du har ingen aning om vad du pratar om”, mumlade Chris och satte sig i soffan. Han blåste på kaffet innan han kunde ta ett par begärliga klunkar.

“Jag vet att vi är killar och vi inte gärna pratar om känslor, men jag är faktiskt orolig för dig. Sedan Lova for”, han fick en snabb ilsken blick av Chris som egenmäktigt bestämt att hennes namn inte fick nämnas, ”har du inte varit dig själv. Kan du inte prata med Tara. Hon är bra på sådant här.”

”Hon har det bra där hon är nu”, sade Chris lågt med blicken ned i bordet. ”Jag har det bra där jag är idag, så är det bara”, avslutade han, ställde kaffekoppen på bordet, gick ut genom nätdörren och försvann i en rivstart.

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “Svin eller stackare? Offer eller bödel?

  1. Skönt att höra att den där skitstöveln (sorry) iaf har ett samvete och lite känslor i kvoppen. Han låter som en person som man både gillar och ogillar på samma gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: