Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Kommentarer någon?

Sitter och filar på manus 1. Igen och igen. Ska in till en lektör snart, så det börjar bli lite brådis på filandet. Är lite nervös och stressad i bara tanken på att någon ska läsa det. OCH komma med kommentarer. Jag är ju inte så bortskämd med sådana.

Så, för att inte helt göra bort mig har jag nog skrivit om början ett par hundra gånger. Fortfarande inte nöjd. Detta är kvällens resultat. Vad tycks (kom igen nu, var inte blyga. Stig fram bara!)?

”Ursäkta, kan jag få kliva av?”

Lova stod i mittgången på bussen med sin gröna ryggsäck slängd över axeln. Luften var mättad av svett, damm och kinamat. Den gamla mannen bredvid henne hade luktat gammal ost, smackat med löständerna medan hans händer dansade fram på knäna. Under ett par timmar hade Lova försökt förtränga hans närvaro genom att rabbla upp alla Europas huvudstäder inom sig, men när han tog upp ett spottigt munspel och satte det mot läpparna hade hon fått panik. Utan att tänka sig för hade hon tryckt på stopp-knappen och sedan vänt sig mot busschauffören. Han kastade en trött blick på henne i backspegeln innan han blinkade in bussen till sidan och öppnade dörren. Hon brydde sig inte om blickarna de andra passagerarna sände henne i ryggen när hon tog trappan i två steg. Väl ute drog hon djupt efter andan i den friskare luften. Hon fyllde upp lungorna ett par gånger medan hon blåste ut luft genom näsan. 

Annonser

Single Post Navigation

5 thoughts on “Kommentarer någon?

 1. Det enda jag tänkte på var att du byter tempus. I första stycket använder du pluskvamperfekt (”hade hon fått panik”) och i det andra imperfekt (”hon brydde sig inte om blickarna”)
  I samma stycke är det bra om du håller samma tempus.
  Och. Man kan inte fylla lungorna samtidigt som man blåser luft genom näsan.

  Lycka till!!!

 2. Åsa on said:

  Man vill ju veta mer av vad det där var för slags bussresa. Swebus mellan Kalrskoga och Stockholm (fast då kan man ju inte hoppas av så där mitt i ingenstans ?!), eller möjligtvis en busstur i Sydeuropa någonstans med en luffande Lova bland en massa ”locals”.

  Det enda överflödiga tycker jag ordet ”luft” är i sista meningen. Hon kan väl knappast blåsa ut något annat? Ett ”spottigt munspel” låter ju inte särskilt fräscht, men frågan är om det kan vara spottigt om man tar upp det ur fickan, fast det skrev du å andra sidan inte. Kanske ”kladdigt” skulle funka istället eller ” ett välanvänt munspel som det började droppa saliv av ganska snart…” 🙂

  • Igen, tack för att du tar din tid att kommentera. Alltid extremt värdefullt så här på första manusförsöket. Bussresan är ute i ödemarken i Australien och Lova bär på en stor hemlighet. Stayed tuned, fortsättning kommer på en blogg nära dig.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: