Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Mammor farliga för barn

Ingen kan väl ha missat en viss jämställdhetsdebatt som pågår just nu på den här bloggen samt en annan där ute i etern. Ingen kan väl heller inte missat uttalandet för ett par år sedan från Annika Dahlström i boken ”Könet sitter i hjärnan”. Att män hade inget som helst att göra med barn under två år. Att de rent faktiskt var skadliga för barnen. Om nu kvinnan så absolut måste tillbaka på arbetsplatsen så var det bättre för barnet att mormor eller annan kvinnlig person tog över där hemma. Det var en debatt som rasade för ett par år sedan och sedan ljummat ut fullständigt. Männen var helt enkelt för ouppmärksamma, för hårdhänta för att vågas släppas lösa med barnen. Kvinnorna är dessutom mera lämpade för att städa och tvätta medan mannen ska ut och försörja sin kvinna med tillhörande kottar. Min favoritargument är att barn skadas oftare i pappors vård för att papporna har mindre känsliga fingertoppar. Den är väl för bra!

Varför debatten återkom igen vet jag inte. Heller inte varför det tog sådan tid att formulera ett svar. Baserat på ren och hård fakta så att säga. Siffror från försäkringskassan och sjukvården. Kan det blir torrare och tristare än så? Och torrt och trist måste ju betyda nära sanningen.

Inte för att jag ska slänga mig med statistiska ord, men kontentan av det hela är att siffrorna just talar sitt tydliga språk. Det är en sänkning med 12% av antal skadade barn som måste uppsöka sjukvården när pappa är hemma jämfört med mamman.

Då uppkommer direkt ett par frågor i mitt huvud.

Varför riskerar Annika Dahlström hela sin karriär på uttalanden som så omedelbart kan slås ned med hårda fakta?

Varför finns det inga löpsedlar på Aftonbladet eller Expressen där det står ”Mammor skadliga för deras barn”?

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: