Kusiin Vitamin

Bacillhistorier, tidskapare, livstankar, böcker

Könsdebatten är igång – rösta ni med!

Inläggen om könsskillnader drog igång en liten omröstning. Ni bara måste läsa inlägget samt rösta så får vi se vart svenska folket egentligen står i jämlikhetens tecken. Det är inte bara snacka här, vi ska mena det också!

Den bloggen fortsätter i samma anda och pratar om föräldrarledighet som den ska vara. Föräldrarledig alltså. Inte mamma-ledig eller det-är-snart-dags-för-OS ledig. Föräldrarledighet. Hon skriver betydligt mer nyanserat, exempelifierat och vältalat än jag någonsin skulle kunna göra. I sak är vi eniga. Inte tal om annat. En kvinna i min sköna ålder och bor i ett land som Sverige som ger en alla möjligheter ska inte ha en annan åsikt. Allt annat är pinsamt och ren skitsnack. För att säga det milt.

Förutom om kvoteringsbiten. Ni må kalla mig naiv men jag vill gärna att man ska dela på föräldrarledigheten för att både mamman vill och pappan också vågar kräva det. Inte kvotering. Jag tror inte på det, inte i något läge. Som sagt, kalla mig naiv, men jag vill gärna att vi också agerar jämlikhet.

Ska vi enas om att vi fortsätter ifrågasätta alla uttalanden från latte-maffian eller sportpapporna (för att helt generalisera det)? Ska vi enas om att vi endast är nöjda med oss själva när föräldrar uppnår samma status över ansvar, kontakt och relation till våra barn?

Ska det verkligen vara så svårt?

 

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: